onsdag 13 maj 2020

Leonora och glasplaneten, Leonora och Osmo 2, Leonora och TellUs, Leonora och Eos av Helen Johansson

Det här är underbara rymdäventyr som skapar läsmys. För varje bok jag läser blir jag allt mer förtjust i Leonora. Det är så spännande att läsa om alla äventyr hon råkar ut för och vilka varelser hon möter. 


Böckerna passar alldeles utmärkt att läsa högt. Det är mycket text i varje kapitel och få bilder. Bilderna är färglada och trevliga att titta på.


  

Handling:
Leonora och glasplaneten (del 1): Leonora bor på planeten Junoo, och en morgon kan hon inte motstå frestelsen att provflyga sin nya rymdfarkost. Med hjälparen Bobo som enda sällskap kraschar hon på Glasplaneten, där det visar sig att rymdpirater härjar - Hur ska Leonora någonsin komma hem igen?


Leonora och Osmo 2 (del 2): Ziggy var bara två veckor gammal när han kom bort ifrån sina föräldrar. Nu vill han flyga till planeten Osmo 2 för att leta efter dem. Men han behöver hjälp. Klart att Leonora ställer upp, hon har ju lovat. Att hitta Ziggys föräldrar kommer säkert att gå lika snabbt som ett stjärnfall - tror Leonora ja. Men Osmo 2 är en farlig plats. Marken spricker sönder av ständiga jordbävningar, det finns inga hus och det luktar illa. Samtidigt blir Ziggy alltmer underlig. Uppdraget verkar dömt att misslyckas.

Leonora och Tellus (del 3): Det bär det av tillden blå planeten Tellus och det är bråttom! Rymdpiratskeppet Galilei flyger med högsta fart genom rymden. Leonora har fått ett konstigt meddelande på sin pratograf. Lövgren, en av rymdpiraterna som är på semester på sin hemplanetTellus, har råkat illa ut.

Leonora och Eos (del 4):

Betyg: +4 av 5
Förlag: Bokförlaget Langenskiöld

Inga kommentarer: