söndag 24 maj 2020

Grannar i död och lust av Olséni & Hansen

Jag är svag för berättelser som denna. Humoristisk med en gamla tanter och farbröder som huvudpersoner. Dessutom mord av misstag och så en kropp man måste göra sig av med. Ovanpå det ett mord som inte har med det första att göra och som en av de gamla tanterna nystar i på sitt sätt. Det är bra ingredienser och som gör att boken är mycket underhållande. Det är en bra fortsättning på serien.

Grannar i död och lust är helt klart en charmig mysdeckare, som ger ett gott skratt och lyfter humöret, när man behöver det som mest.


Handling: Ester Karlsson, 78 år och änka, bor tillsammans med kakaduan Roland i den välmående bostadsrättsföreningen Lärkan. Det har dragit ihop sig till städdag med obligatorisk närvaro, vilket sannerligen sätter grannsämjan på prov. Innan dagen är över försvinner en av de nyinflyttade grannarna spårlöst för att senare hittas död ovanpå det gemensamma cykelskjulet. Ester, hennes ständigt bantande syster Barbro och den hypokondriske svågern Arne, får genast polisens blickar på sig. När sedan ännu en granne dör under mystiska omständigheter drar Ester igång sin egen lilla mordutredning och ingen i Lärkan går längre säker.

Betyg: 4 av 5
Förlag: Bokfabriken

Inga kommentarer: