söndag 24 maj 2020

Det lilla galleriet i solen av Marie Sammeli

Den här berättelsen förde mig till Kapstaden på ett kick. Författarinnan lyckades verkligen att få mig att känna mig som att jag var där. Efter att ha läst boken så vill jag definitivt besöka Kapstaden någon gång. Därför är det extra kul att det i slutet av boken  fanns tips på vad kan kan se, göra och var man kan äta om man skulle besöka Kapstaden. 

Jag levde mig verkligen in i berättelsen. Vilken svin till man. Jag är fortfarande arg på honom, fastän det gått ett bra tag sedan jag läste boken. Att han bara har mage att göra en del av de saker han gör.

Jag tyckte mycket om denna feelgoodroman, om hur livet kan ta helt andra vägar än tänkt. 


Handling: Julias liv går inte riktigt som hon har tänkt sig, den glimrande karriären i PR-branschen i Stockholm går allt annat än glimrande. När Tom kommer hem och berättar att han har fått ett erbjudande om jobb i Kapstaden så finns egentligen inget att fundera på, det är klart de ska åka. Hon, Tom och deras son Theo till äventyret i solen. Om hon nu bara hade varit en äventyrare Samtidigt som Julia kämpar för att bygga upp ett nytt liv i Kapstaden inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför är Tom så grinig hela tiden? Grannen, galleristen till Det lilla galleriet, måste hon hacka på henne om varenda småsak? Vad krävs egentligen för att komma med in i gemenskapen på skolan? Skulle inte livet i solen vara mycket lättare?

Betyg: 4 av 5
Förlag: Bladh by Bladh

Inga kommentarer: