lördag 7 november 2015

Saffranskladdkaka med mandelmassa

Här är en god kladdkaka som smakar saffran.

Saffranskladdkaka

Ingredienser:
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 st ägg
100 g mandelmassa
150 g smör
1 g saffran (2 pkt á 0,5g)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
3. Rör ner äggen i smeten.
4. Riv mandelmassan och rör ner den i smeten.
5. Smält margarinet.
6. Mortla saffranet med lite strösocker och rör i ner i smöret.
7. Rör ner smörblandningen i smeten.
8. Smörj och mjöla en form med avtagbar kant.
9. Grädda i mitten i 18-23 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha den).
10. Servera kakan med vispgrädde.

Inga kommentarer: