lördag 26 augusti 2023

Kärlekshypotesen av Ali Hazelwood

Den här TikTok-sensationen till bok tyckte jag om.

Jag ÄLSKAR att huvudpersonen är en forskar-doktorand, som vill hitta ett sätt att upptäcka bukspottkörtelcancer tidigare. Det är så underbart med smarta kvinnor i litteratur, men extra mycket i romance. Men det är också själva grejen med forskning och universitetsmiljö som jag tycker om. 

En rolig detalj apropå vetenskap är att varje kapitel börjar med en hypotes. Jag ser fram emot varje kapitel och att få se vilken hypotes som kommer härnäst.

Boken handlar om doktoranden Olive och professorn Adam. Olive vill se sin bästa vän Anh lycklig, men hon vägrar dejta Olives ex av hänsyn till Olive. För att övertyga Anh om att hon redan har ett nytt förhållande på gång kysser hon första bästa man som går förbi. Det blir professor Adam, som anses vara en skitstövel. Det hela slutar, förvånansvärt nog för Olive, att hon både njuter av kyssen samt att Adam senare föreslår att de fejk-dejtar.

Jag tycker det är roande med fejk-dejting historien. De hamnar i en del roliga situationer. Överhuvudtaget innehåller berättelsen en hel del underbar humor. Men det finns också en härlig sorts kemi mellan huvudpersonerna. Man vet att de är menade att vara tillsammans. Det är bara att de inte förstår det själva. Visst är berättelsen förutsägbar, men jag skulle inte ha tyckt lika mycket om den ifall den inte hade varit det.

Kärlekshypotesen är en riktigt mysig och härlig romance i bästa Hallmark-anda.





Inga kommentarer: