fredag 6 januari 2023

Mormor till reapris och Vera Svenssons dagbok för bloggstjärnor och lifehackberoende

Dags för tips på barnböcker igen, två härligt humoristiska böcker.

I ”Mormor till reapris” går Zoe med på att hjälpa mormor att bli en influenser och lyfta hennes konst. (I första boken ”Bror till salu” utnyttjar Zoe att hennes storebror ser ut som Justin Bieber och startar ett falskt Justin Bieber-instagramkonto.) 

Mormor behöver hur som helst verkligen hjälp, för oj så fel det blir när hon lägger ut på instagram. Jag skrattar gott åt vad hon tror bajs-emojin är. Dessutom blir ju inte lättare av att mormors konst ser ut som rosa bajskorvar. Men då får Zoe en, i hennes tycke, lysande idé

Det är inte alls svårt alls att förstå varför boken marknadsförs som Feelgood för barn, för man blir verkligen glad av att läsa boken. Skrattmusklerna får träna och det finns en kämpaglöd i både barnen och berättelsen som är härlig.


I ”Vera Svansons dagbok för bloggstjärnor och lifehackberoende” fortsätter berättelsen om Vera och hennes familj. Hennes pappa är lika taco-galen som alltid och bestämmer sig för att renovera köket. Mostern ställer till det, så snickaren överger dem. Mamman tar upp ett nytt intresse, som definitivt inte passar henne och lillasyster Olivia är som vanligt jobbig. För att inte tala om storebror Svantes alla knäppa challenges samt känslor som Vera absolut INTE känner för Hugo. Det händer mycket.

Det är en berättelse som får en att brista ut i gapskratt om och om igen. Man kan både känna igen sig och vara glad att man inte är Vera. Man säger att ett gott skratt förlänger livet. Med denna bok har man förlängt livet flera gånger om.




Inga kommentarer: