fredag 20 januari 2023

Fallet från Eden av E.P. Uggla

Andra delen i trilogin Eden är utläst och jag är ännu mera förälskad i serien. E.P. Uggla är helt magiskt bra på att göra sin egen dystopiska grej.

I en dystopi är det viktigt att läsaren är med på den verklighet som beskrivs skulle kunna hända. Det lyckas E.P. Uggla mycket bra med. Jag köper allt hon skriver om, eftersom hon får det att låta självklart och troligt. Det handlar om en värld där det varit pandemier och en tjej vaknar upp till en förändrad verklighet. En hårdare värld där AI är ett självklart inslag.

Jag tycker också om är hur författaren lägger in typiska nutida platser i Stockholm i berättelsen, som då blir gamla historiska platser. Det bidrar till att det känns så nära och troligt. 

E.P. Uggla får även till det så att man är som klistrad vid boken. Det är fullt fart. En varning ska jag dock ge. Hon lämnar värsta cliffhangern i slutet, så var beredd på att du kommer LÄNGTA efter nästa bok så snart du läst klart ”Fallet från Eden”.

Jag känner hur jag blir helt lyrisk när jag tänker på vad författaren gjort. Det är bara så bra! Tack för en (till) suverän bok!



Inga kommentarer: