söndag 7 november 2021

Hokus Pokus-serien av Fabian Göransson

Serien påminner i utförandet om Handbok för superhjältar. Böckerna har nämligen också det smarta upplägget med bilder som sträcker sig över hela sidorna och sedan små textrutor. Det passar utmärkt för nybörjarläsaren eftersom textrutorna både gör det lättare att läsa och mer motiverande att läsa. 

De tre böckerna handlar om den lilla häxan Ida som kan trolla. Det har fokus på utanförskap och vänskap och ger igenkänning. Det är en genuint trevlig serie

Den nioåriga Ida gruvar sig för att sommarlovet ska ta slut, men så hittar hon en märklig hatt i ett buskage. Hatten har magiska krafter. Ida som tidigare haft svårt att få kompisar blir populär i klassen. Fast de präktiga trillingarna och den nya läraren, den katastroftänkande Greta Borg gillar det inte.



Det börjar en ny tjej i klassen som blir kompis med Ida. När trillingarna är elaka som vanligt råkar Ida förvandla dem till paddor. Hon matar dem med daggmaskar och gömmer dem i sin ryggsäck. Men trillingarna kan ju inte vara paddor i hela sitt liv. Ska Ida våga häva förtrollningen av trillingarna och riskera att de berättar allt?  



I den tredje delen Börjar Ida och Ester bygga en koja. Fler och fler klasskamrater upptäcker vad de sysslar med och vill vara med. Ida kan inte säga nej. Det kan hon inte heller när de vill att hon använder sin magi. 











Inga kommentarer: