torsdag 12 augusti 2021

Ett gäng tips för åldern 6-9 år

Ett gäng tips för 6-9 år

”Handbok för superhjältarna del 6: utan hopp” är actionfyllt läsnöje och bidrar till att fortsätta göra serien beroendeframkallande. Fantastiska bilder och ett format som gör lättillgängligt fängslande.

”Troll i järngruvan” är avslutande delen i fjärde serien om Jack. Det är helt klart en favoritserie eftersom den är välskriven och otroligt spännande. Jag rekommenderar att man introducerar från den första boken och sedan gör sig beredd med alla andra delar. För när man väl börjat läsa så kan man inte sluta.

”Vargis: Monstret på vinden” är en känsloväckande berättelse, som gör sig utmärkt som högläsningsbok. Libbys bonusmamma och bonusbror är fruktansvärt elaka med henne och pappan gör inget för att hjälpa. Men så hittar Libby Vargis som är en helt underbar karaktär. Han kommer att förändra hennes liv helt. 

”Värsta tjuven”: är den senaste delen i den populära deckarserien där Emil Wern och hans kompisar löser mysteriet med att värdefulla saker försvinner. Lättläst och spännande.

”Otur på en onsdag” är en småspännande och smårolig berättelse om Hugos mamma som har otur att ramla och hamna på sjukhus. Men tur i alla fall för Hugo ser att superstjärnan Nelly ligger i hennes rum. Men utanför stryker en mystisk typ omkring. Plötsligt ser Hugo och kompisen att Nelly sitter i rullstol och den mystiske mannen kör den. De drar snabbt slutsatsen att hon blir kidnappad.

”Flora och järnklockorna” föll jag stenhårt för. Vilken spännande steampunkberättelse. Den här skapar läslust. 

”Sommarskuggan och kalasbuset” : Det måste vara så kul för alla Sommarskuggan-älskare att få läsa den här berättelsen. Kan tänka mig att de tycker det är spännande att få möta sin favoritkaraktär i bokens värld.

”Kattspionerna på Rosengård”: Min dotter tyckte att första kapitlet gjorde henne mer intresserad att fortsätta läsa än någon annan bok gjort henne på länge. Det är roligt med en ny sorts deckarberättelse med katter som huvudpersoner.



Inga kommentarer: