måndag 1 juni 2020

När du blev vi av Åsa Bonelli

Jag blev mycket förtjust i ”När du blir vi” redan vid de första sidorna. Det var makalöst enkelt att komma in i handlingen. Det var som att texten bara svävade in i mig.

Även fast det var flera år sedan jag läste de två tidigare böckerna om Malin, så kändes det inte så när jag började läsa boken. Det var som när man möter en god vän och man bara plockar upp allt där och då och det känns helt naturligt.

En sak som också gör det lätt att tycka om boken är karaktärerna. De är intressanta och okonstlade. Jag tyckte mycket om att lära känna Jacob, en förläggare i Danmark, som Malin är i kontakt med angående sin och Olofs bok. Jag är även mycket förtjust i Herman sedan tidigare, så det var fint att få återse honom.

”När du blir vi” är en fin feelgoodhistoria, som känns genuin. Att ha läst den är en mycket väl spenderad stund.


Handling: Efter uppbrottet från Gustav har Malin äntligen hittat någon form av ro, tack vare löpningen och stödet från Olof och hans pappa Herman. Trots det gnager en stark önskan inom henne som känns omöjlig att uppnå. Framförallt nu när hon är singel och hennes biologiska klocka inte direkt tickar långsammare. Men när Malin av en slump träffar Emelie börjar hon förstå att läget kanske inte är så hopplöst som hon trott. Olof reser land och rike runt och håller föredrag om hur han byggt upp sitt liv efter tsunamin, då han förlorade sin fru, deras son och ofödda barn. I publikvimlet på föreläsningarna sticker en kvinna ut. Hon följer hans turnéschema och verkar söka närmare kontakt. Vem är hon och vad är hon egentligen ute efter? När Jacob Juul-Andersen, förläggare på ett av Danmarks största förlag, hör av sig till Malins förläggare Pelle och meddelar att de är intresserade av Malins och Olofs bok finner glädjen inga gränser. Men konsekvenserna blir långt mer omfattande än Malin någonsin kunnat ana.

Betyg: 4 av 5
Förlag: LB förlag 

Inga kommentarer: