söndag 2 februari 2020

Indra Larssons inte helt perfekta hästliv av Lin Hallberg

Lin Hallberg förstår så bra den där längtan efter häst, som kan få en att göra helt tokiga saker. Som i Indra Larssons fall - låtsas att man har mer hästvana än man har. 

Vilket härligt driv Indra har! Även om det blir tokigt ibland. Och jag älskar hur hon har en förståelse för djur som ingen annan. Det är en superhärlig huvudperson att hänga med. 

Berättelsen är totalt fängslande och nutidsorienterad med vlogg och sociala medier.

Ingen hästintresserad kan låta bli att falla för denna. Vuxen som barn. 


Handling: Indra Larsson älskar djur, precis alla djur! Hon har två smarta råttor som heter Bruno och Silas, en trött, men gosig kanin, ett akvarium med slöjfiskar och två kärlekskranka zebrafinkar. Och just det, hon sparar pengar för att köpa kakaduan som bor i djuraffären. Indra Larsson har med andra ord kommit en lång väg sedan hon hade en snigelsamling under sängen! Men det hon mest av allt i hela världen önskar sig är en egen häst, och en dag, hux flux, när hon som vanligt cyklar hem från skolan, finns det plötsligt tre hästar i grannens hage! Indra bestämmer sig för att detta måste vara början till något alldeles nytt och underbart! Såklart att det måsta vara meningen att just hon ska få ta hand om och sköta dem, speciellt den där ljusa hästen med vackra svarta ögon!

Betyg: +4 av 5

Boken riktar sig till barn från 9 år
Förlag: BonnierCarlsen 

Inga kommentarer: