lördag 25 maj 2019

Skuggan av Helen Ekeroth

Jag är helt till mig. Jag har läst en fantastisk första del i en ny triologi. Den är så bra att jag vet inte hur jag ska kunna vänta på nästa bok.

Boken heter Skuggan och den är tänkt för åldern 9-12 år, men passar definitivt äldre barn än så. Den handlar om tolvåriga Nuwa som börjar på kejsarens drakberidarskola för att lära sig att tämja drakar med hjälp av magi och silverklockor. Hon är där för att ta reda på varför hennes mamma (som nu är död) slutade på skolan. Helt plötsligt är hon indragen i en hemlig motståndsrörelse. 

Det är spännande story. En sådan som är helt oemotståndlig. Jag menar, hallå, det handlar om en drakryttaskola. Det är spännande i sig, men författaren har förvaltat idén på ett bra sätt och lagt till andra spänningsmoment som är väl utförda.

Så måste vi prata om miljöerna. De är fantastiska. Jag älskar att de är Asien-inspirerade. Det var inget jag hade väntat mig, men när jag funderade så insåg jag att det passar så självklart bra. Att författaren använder dessa miljöer gör att boken står ut och blir speciell, eftersom det inte är många barnböcker som har sådana miljöer.

Skuggan är en sådan där bok som jag bara måste sätta i händerna på och tipsa så många som jag bara kan. Den här får man bara inte missa!


Betyg: -5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Skuggan
Författare: Helen Ekeroth
Serie: Drakberidaren bok 1
Antal sidor: 362
Förlag: Rabén&sjögren
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789129707069
Finns t ex hos: AdlibrisBokus

Inga kommentarer: