torsdag 4 oktober 2018

Kanelbullekladdkaka

Ibland har man inte tid att baka bullar, då är detta ett riktigt bra alternativ. Smakar kanelbullar och går supersnabbt att baka. 



Kanelbullekladdkaka

Ingredienser:
150 g smör
2 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
½ krm salt
3 ägg

Garnering:
pärlsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Smält smöret i en kastrull. Låt det svalna lite. 
3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
4. Häll smeten i en springform, 22–23 cm. 
5. Strö över pärlsocker.
6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Ibland går det snabbare så se upp!
7. Låt kakan svalna i formen. 

1 kommentar:

Hanneles bokparadis sa...

jag bjuder på walesiskt ❤️