onsdag 22 augusti 2018

Storytel Reader

Jag har nu prövat Storytel Reader ett tag nu. Här kommer mina tankar.


Designen:
Den är smidig och ligger bra i handen. Det faktum att den känns så lätt är en stor fördel. Ligger man på rygg och läser är det ju verkligen ett plus, liksom när man har den i handväskan. Jag tycker höljet har en skön ytstruktur. Den känns helt enkelt skön att hålla i. En liten parantes är att det kul att man även tänkt till att färgerna ska matcha Storytel.

Innehåll av böcker:
Det är lätt att föra över böcker till din Storytel Reader. Du behöver bara vara uppkopplad mot wi-fi, så kan du söka direkt i deras bibliotek och välja den bok du vill läsa så läggs den på din Reader. Det tar bara några sekunder, så är det klart. Har du lagt in böcker i ditt bibliotek via någon app eller webbsidan på en annan enhet behöver du inte göra något. Den för över av sig själv via wi-fi.

Läsningen:
Det är deinitivt skönare för ögonen än stt läsa på mobil eller surfplatta.

När du läser kan du välja mellan några olika teckensnitt, teckenavstånd och radavstånd.



Du kan också få upp innehållsförteckningen. Jag har dock inte hittat någon sätt att bläddra flera sidor åt gången, utan att hamna på ett nytt kapitel i taget. Det är dock lätt att bläddra bland sidorna. Antingen trycker du på skärmen eller så på knapparna på sidorna. Varje sida bläddras fram mycket snabbt.




En sak som jag gillar otroligt mycket, speciellt när jag läser högt, är att se hur många sidor det är kvar på kapitlet. Man kan även naturligtvis se hur många sidor det är kvar av hela boken.

Vill man läsa utan att tända lampan, så kan man slå på ljus på skärmen. Jag gillar verkligen att man kan välja mellan flera lägen av ljus. Ibland behöver man ha det mörkare, för att inte störa den man ligger bredvid, och ibland funkar det att ha det ljusare. Dessutom kan ju ens förmåga att läsa i mörker variera.




Batteriet:
Den ganska korta batteritiden (jämfört med sndra läsplattor) drar ner betyget något, men det är bra att det är en lång laddningssladd. Önskar nu en sådan hör lång laddningssladd till alla mina enheter. Vad mycket enklare det blir att ladda samtidigt som man använder enheten.












Inga kommentarer: