lördag 20 januari 2018

Mjölkfri tacolasagne med kyckling

Idag gjorde jag något som var så gott att det blev inget kvar. Eftersom Daniel är mjölkallergiker så är det en mjölkfri variant. Det går att byta ut mot mjölkprodukter.

Mjölkfri tacolasagne med kyckling

(Om du vill ha en variant som inte är mjölkfri är det bara att byta ut allt mot mjölkprodukter)

Ingredienser:
600 gram kycklingfilé
1 msk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1,5 tsk oregano
1 tsk socker
1 st rapsolja, eller olivolja

400 gram krossade tomater
Ca 1,5 dl havremjölk (om du använder mellanmjölk ta ca 2,5 dl)
2 dl iMat fraiche
1,5 tsk salt
3 krm svartpeppar

200 gram färska lasagneplattor
150 gram riven "Jeezly perfekt pizza"-ost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Strimla kycklingfilé. Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chili, oregano, socker och 1 tsk salt.
3. Häll 1 msk olja i en stekpanna och värm upp. Lägg i kycklingen och kryddblandningen och stek.
4. Blanda havremjölk, creme fraiche, krossade tomater, 1,5 tsk salt och 3 krm svartpeppar i en skål.
5. Smörj en ugnsfast form. Varva tomatmjölkblandning, kyckling och lasagneplattor. Avsluta med ett lager tomatmjölkblandning och strö över ost.
6. Grädda tills lasagnen har fått fin färg, ca 25 min.
7. Servera gärna med en sallad.





Inga kommentarer: