tisdag 1 september 2015

Kladdkaka med kokostosca

Det kan inte bli godare!

Kladdkaka med kokostosca

Kladdkaka:
200 g smör
5 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Kokostosca:
75 gram smör
2 dl strösocker
1 1/2 dl grädde
1 dl sirap
ca100 – 150 gram kokos

Gör så här:
1. Ställ ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret till smeten. Låt svalna.
3. Rör ihop ägg, socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och smör.
3. Bred ut smeten i en smord och bröad 26 cm rund form.
4. Grädda i 15-20 minuter.
5. Under tiden du gräddar kladdkakan rör du ihop alla ingredienser till kokostoscan i en kastrull på spisen. Observera att kokosen inte ska vara med!
6. Låt det sjuda i 7- 8 minuter.
7. Vänd ner kokosen.
8. Ta ut kakan från ugnen (den ska vara dallrig) och bred över kokoskolatäcket.
9. Grädda i ytterligare 10 – 15 minuter.
10. Låt den stå till sig ett par timmar i kylen innan servering.







4 kommentarer:

Kim M Kimselius sa...

Låter ljuvligt god 😍

Hanneles bokparadis sa...

åj!

Annelie sa...

Hur mycket kakao ska det vara? :)

Boktokig Eva Boström sa...

8 msk.
Ändrat nu. Tack för att du gjorde IG uppmärksam på det 😊