Ingredienser
150 g mörk choklad
100 g Dumlekola
175 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen grovt.
3. Dela Dumlekolan i 4 bitar.
2. Vispa smör, socker och farinsocker.
2. Blanda ner ägget.
3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och havregryn. Rör ner i smeten.
4. Blanda ner choklad och Dumlekola i smeten. Rör ihop till en smulig deg.
5. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 min.
7. Låt den svalna i formen.
8. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar