Mitt grundrecept blev:
Muffins 12 st
2 ägg
2 dl socker
50 g smält smör
1,5 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning 1: 2 tsk kanel, 2 tsk kardemumma, äppelskivor
Fyllning 2: Dumlekolorna som delats i hälften
Fyllning 3: Marabou Nonstop-chokladkaka
Fyllning 4: Marabou Daim-chokladkaka
Fyllning 5: Lakritsdumle
Fyllning 6: en halv ask Philadelfia-ost blandat med 3 msk florsocker
Gör så här
1. Vispa ägg och socker vitt.
2. Smält smöret och blanda med fil och tör ner i smeten.
3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Har man valt kardemumma och kanel så ska det också ner i smeten tillsammans med mjölblandningen.
4. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar, om du inte har valt philadelfiafyllningen för då fyller du bara till hälften och sen på med philadelfiafyllningen till två tredjedelar och sedan dra en gaffel i det.
5. Alla chokladfyllningarna ska sedan i.
6. Grädda i 225 grader i 10-15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar