onsdag 4 april 2012

Det nya hemliga förlaget är...

Kommer ni ihåg att jag berättade att jag fått träffa ett nytt hemligt förlag? Nu är det okej att gå ut med vad de heter. De heter Fenix. De ger ut underhållningslitteratur och de färgkodar de böckerna så det ska vara lätt att hitta det man är sugen på, t ex om man är sugen på Spänning så ska man välja böckerna med blå rygg. Detta tycker jag är en så smart idé. Så skönt att redan på utsidan se vad det är för slags bok.

De ger ut böcker inom Urban Fantasy, Historiskt, Spänning samt Romantik.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja kul med ett förlag som vill underlätta för läsaren, men vad tycker du om att förlaget i sin pressrelease skriver att de specifikt vill underlätta för kvinnliga läsare. Blir det inte väldigt stereotypt då? Och framförallt håller de väl kvar gamla könsroller?

"Vår ambition är att underlätta bokvalet för den kvinnliga läsaren genom att välja ut och paketera den bästa underhållningslitteraturen i tydliga genrer."

I övrigt tycker jag det känns som att de mest ger ut gammal skåpmat, bonnier har ju redan en gång givit ut t.ex. Törst av Richelle Mead på bonnier carlsen. Känns som en dyrare sorts Harlequin.

Jag är mest intersserad av vad du tycker om det. Har funderat ett tag över det och du är den första jag hittat som skriver om förlaget. Som sagt tror jag att just färg- och genrekodningen är en bra idé, men resten av konceptet känns lite trist.

Boktokig Eva Boström sa...

poplitt: De har valt att ge ut böcker som inte är nya, men som de tycker är bra underhållning.

Jo, det kan nog upplevas som stereotypt. Man kunde ju ha skippat ordet kvinnliga.

Men tycker ändå att det är en bra idé med det nya förlaget!