måndag 7 november 2011

Bokcirkeln- Vad sa vi?

Vi hade läst två böcker till denna träff. Vi var hemma hos mig och som vanligt så hade jag inte kunnat låta bli att baka massor!!! Den ena boken var Hungerspelen. Vi pratade länge om den. Det fanns så myckett att prata om. Vi älskade den alla!!!

Vi tyckte att karaktärerna var komplexa och man brydde verkligen sig om dem. Vi pratade mycket omkring dokusåpor och hur långt skulle man kunna gå när det gäller dokusåpor. Skulle människor se Hungerspelen om det utspelade sig på riktigt på vår Tv idag?

Vi pratade också bland annat om:

Skulle vi kunna döda någon om vi var med i hungerspelen? Vi var ganska överens om att som vi kände nu så skulle vi inte kunna göra det, men man vet aldrig säkert förrän man är i en sådan situation. Men däremot skulle vi vara mer benägna att döda någon seriemördare som bröt sig in i vårt hem och hotade oss eller särskilt om den hotade våra barn.

Hur ensamt skulle det inte vara att vara med i hungerspelen? Tänk att vara där och veta att alla är emot en och ingen finns där som man kan vända sig till för hjälp.

Vad hemskt det skulle vara att vara där och veta att det är andra runt omkring en någonstans som är ute efter att döda en, men man vet inte när man träffar på dem eller hur. Vilken fruktansvärd väntan! Skulle man kanske till och med bli apatisk av att vänta på att möta någon i en dödskamp?

Hungerspelen är en sådan serie som man bara vill slänga sig över nästa bok. Malin berättade t ex att hon hade ställt sig i kö på biblioteket och att hon varje dag gick in för att kolla sin köplats.

Hungerspelen är en sådan bok som man verkligen rekommenderar till vänner, bekanta... ja, alla som man pratar böcker med.

Har du läst Hungerspelen? Vad tyckte du? Eller vad tänker du kring något av det vi diskuterade?

Den andra boken som vi läste var Den hemliga historien. Där var vi överens om att vi inte tyckte att den var så där himlastormande bra, som alla säger att den är. Men vi kom också fram till att den säkert hade fungerat bättre när vi var i 20-års åldern. Nu tyckte vi att karaktärerna var lite väl konstiga, även om de var lite roande. Det var dock svårt att relatera till dem. Och oj vad de var depraverade! Boken var spännande, men den hade sina dalar. Dock ville man läsa klart den. Historien var riktigt skruvad. man kunde absolut inte förutse hur den skulle bli när man började läsa. Eller rättare sagt man trodde att den skulle bli på ett sätt men blev på ett annat sätt. Anna-Karin hade sökt för att se om boken fanns som film. Det gjorde den inte, men hon kunde se att fler hade sökt. Sedan kom vi fram till att vi trodde inte att den skulle hålla för film. Boken fick ett medelbetyg av oss.

Har du läst Den hemliga historien? Vad tyckte du?

6 kommentarer:

Boklusen sa...

Jag har inte ens hört talats om Hungerspelen. Tack för tipset! Jag ska kika mer på den.
Roligt att läsa om er bokträff!

Hanneles bokparadis sa...

helt nya böcker för mej

BokMamma sa...

Hungerspelen är verkligen en riktigt bra bok. Jag började en gång att läsa den hemliga historien då jag hade hört så mycket bra om den. Jag orkade dock aldrig läsa ut den. Kanske får ge den en ny chans.

enligt O sa...

Tyckte mycket om Den hemliga historien när jag läste den för ett par år sedan. Stämningen, miljön och karaktärerna fångade mig. Gillade Hungerspelen också!

Västmanländskan sa...

Läste alla tre delarna i Hungerspelen för inte så länge sedan. var helt uppslukad av del ett och två, men tappade farten lite i trean. Men verkligt bra var de! Jag tror nog att nästan alla i en så märklig situation tar fram sidor/egenskaper som man aldrig trodde att man skulle.

Den hemliga historien har jag också läst och minns att jag inte tyckte att den var så bra som alla sa att den var ;)

Boktokig Eva Boström sa...

Boklusen: Gör det!

Hannele: Då får du mer att kika på!

Bokmamma: Det är det verkligen!!! Som sagt: DEn hemliga historien var en okej bok men inte omvälvande.

enligt O: Det är så där. Vissa böcker fångas en person av och inte den andra. Det är intressant tycker jag!

Västmanländskan: Som mig då! :)