söndag 30 oktober 2011

Dagens fundering: Hur många böcker läser du just nu?

Jag håller för en gångs skull bara på med en bok just nu. Det är ganska ovanligt för mig. Ofta har jag flera böcker på gång. Jag brukar ha en på mobilen, minst en hemma och en på jobbet. men som sagt så har jag bara en bok just nu. Jag är som vanligt lite nyfiken - Hur många böcker håller du på att läsa samtidigt just nu?

11 kommentarer:

Nattens bibliotek sa...

Jag håller på med flera samtidigt. Men mitt mål är att läsa en åt gången. Jag tycker att jag koncentrerar mig bättre om jag läser en bok i taget. Ibland läser jag en tjock hemma och en tunn har jag med mig i väskan på väg till jobbet.

Lena sa...

För en gångs skull läser jag faktiskt bara en bok jag med. Brukar läsa minst två stycken samtidigt. Oftast en på engelska och en på svenska. Funderar dock på att börja på en svensk bok ikväll redan. Känns lite tomt att bara läsa en bok.

Anna sa...

Jag läser 3 just nu, på plattan: Grand Final i skojarbranschen, lättsam: Jo Nesbö. Rödhake och koncentration: 1q84 del 3. Jag måste ha lite blandning.

Cissi sa...

Jag håller oftast på med två samtidigt. En som jag läser och en som jag lyssnar på. Bara inte böckerna är för lika så tycker jag det går bra.

Vargnatt sa...

Två stycken har jag som jag håller på med just nu :)

Ylva sa...

Bara en. Jag vill helst inte ha flera samtidigt men har varvat lite eftersom jag håller på med en bok på norska som är 730 sidor, men nu ska jag läsa ut den innan jag börjar på någon ny!

Lotta sa...

Jag läser två, en ljudbok när jag pysslar på dagarna och en på sängbordet som jag läser innan jag ska sova :) Fler skulle jag inte klara av!

Anonym sa...

Jag tycker inte om att läsa flera böcker samtidigt, det är skönast med en i taget. Läser för tillfället En gåtfull vänskap av Yoko Ogawa, men jag har fortfarande inte läst färdigt Sylvia Plaths dagböcker. Det har inte riktigt blivit av, borde ta tag i det. Däremot brukar jag alltid ha en ljudbok parallellt med läsningen som för stunden består av Johan Theoring Sankta Psyko.

Syster Värst sa...

Just nu två - den ena är så tråkig att jag lägger ifrån mig den med jämna mellanrum och läser något annat under tiden. Annars är det oftast en bok i taget, men jag lånade en cd-bok här om dagen, så då kommer jag att lyssna på den parallellt med att jag läser någon annan bok.

Boktokig Eva Boström sa...

Nattens bibliotek: Jag brukar försöka läsa bara en åt gången, men brukar ofta misslyckas med det! plötsligt så läser jag flera igen! Men någon gång ibland lyckas jag!

Lena: Vad härligt att du läser både på svenska och engelska!

Anna: Ja, det är skönt med blandning. Vissa böcker kan man bara läsa en bit i taget av!

Cissi: Nej, då blir det svårt! När man börjar blanda ihpo böckerna. Det hände mig en gång och det var väldigt förvirrande!

Vargnatt: Och vilka är det?

Ylva: Oj, 730 sidor... och på norska!!!

Lotta: Det låter som en bra strategi.

bokdjungeln: Då kan man ju säga att du har två böcker på gång på sätt och vis i alla fall! :)

Syster Värst: Varför läser du den då? :=)

Vargnatt sa...

Det var Dean Koontz Skymningsögon och Anders Hallgrens Lyckliga, lydiga hundar jag höll på med då :)