måndag 22 augusti 2011

Läsborgarmärke

Har ni hört att Akademibokhandeln har startat något de kallar Läsborgarmärket. Det finns i tre färger och det beror på hur många böcker man har läst, vilket märke man får. Det vita Läsborgarmärket betyder att man lyckats läsa 5 böcker helt själv.

Det här är något som jag kommer att anamma för min dotter. Vilken härlig uppmuntran!!!

Läs mer här!

3 kommentarer:

Pockethexan sa...

Det tycker jag också va en bra idé hoppas att skolor anammar det också så att man kan göra det till en grej för dem också!
El. bara som min mellansons lärare i mellan-högstadiet gjore att hon delade ut priser (godispåsar, gosedjur..) varje skolavslutn. till de tre som hade läst flest böcker under läsåret, både i skola o hemma, han brudkade få andrapriset för som vanligt finns det en oslagbar etta i varje klass som slukar böcker, fast min son tyckte det var orättvist för hans Harry Potter, Steven King osv. var ju så mycket tjockare böcker än de som läste Bertböckerna men läraren räknade inte så utan flest lästa böcker o inte sidor för att de ska passa alla nivåer av läsförmåga o jag håller med henne.

Kramis från Pockethexan som nu har lite "tunga" böcker att läsa, så går det när man besöker bokbord, va du där igår på Drottn.g alltså?

PS:ses vi snart vid något bokevent?DS

Boktokig Eva Boström sa...

Pockethexan: Jag har ju haft min egen utdelning av böcker. En till en kille och en till en tjej varje termin under de senaste åren. Jag har delat ut till barnen med en motivering varför de har fått dem. Då har det varit för att de på något vis har inspirerat till läsning. Jag har talat om hur de inspirerat andra till läsning. Det kan vara att de bidragit till läsro, eller att de har varit så glada och positiva när vi haft lässtund och visat att de älskar att läsa. Det är roligt att få en chans att visa eleverna uppskattning och kanske motivera till mer läsning.

nej, jag var inte på det längsta bokbordet. Var på en bokcirkel.

ja, jag hoppas att vi ses snart!!!

franziengland sa...

Detta har jag aldrig hört om. Låter jättetrevligt. Lite som bibliotekens "sommarboken", som jag tror de kör med på många ställen.