lördag 27 augusti 2011

Bokcirkelträffen

Sent om sider, en vecka senare så tänkte jag skriva om bokcirkelträffen som jag var på i söndags. Vi var hemma hos Anna-Karin där vi blev bjudna på smarrigt fika i form av te, scones samt brownie. Vi pratade faktiskt rätt mycket kring böckerna vi läst. Vi var kom fram till att vi inte blev så förtjusta i Samhällsbärarna av Leif GW Persson. De andra gav den en 2:a, det var bara av mig som den fick en svag 3:a (och det var humorns förtjänst). Ingen av oss kunde riktigt hålla koll på vad som hände i boken. Igenkottens elegans var vi däremot mer förtjusta i. Karin gav den till och med en 5:a. Vi pratade en hel del kring slutet som (spoilervarning!!!) var sorgligt och lite deprimerande eftersom det bekräftade vad hon hela tiden varit rädd för. Kärlek utanför klassgränsen bestraffas hårt. Vi funderade lite vad det skulle ha inneburit om hon hade överlevt. Hur skulle det ha varit för henne att bo tillsammans i Japanen i det huset? Skulle det överhuvudtaget ha gått? Vi konstaterade att Japanens kök hade varit väldigt trevligt att besöka, både utseendemässigt men även matmässigt och att toan verkligen var speciell.

Detta var lite av vad vi pratade om och det var både en intressant och trevlig bokcirkelträff. Jag ser redan fram emot nästa då vi ska vara hemma hos mig. Jag tror faktiskt att jag redan har bestämt en sak som jag ska baka. Jag brukar inte vara så förutseende. jag brukar hitta på något dagen före. Böckerna däremot har det gått lite sämre med att bestämma. Det finns nämligen såååå många som jag skulle vilja läsa med bokcirkeln!!! Och så blev det som det blev. Först bestämde jag en bok. Sedan bestämde jag en bonusbok. Och nu kanske vi byter ut bonusboken mot en annan bara för att jag fick en sådan lust att bokcirkla om en bok som jag redan läst, men som skulle vara så kul att höra de andras åsikter kring!!! Vi får väl se vad de andra bokcirkelmedlemmarna tycker. De tycker nog att jag är världens velpotta! ;)

3 kommentarer:

Desirée sa...

låter roligt med bokcirkel!

Boklusen sa...

Jag har precis skrivit om Igelkottens elegans på bloggen. Jag gillade den däremot inte. Är nog kärringen mot strömmen ibland...

Boktokig Eva Boström sa...

My Myself and I: Det är det verkligen!!!

Boklusen: Det får man vara! Det är jag med också ibland!