torsdag 10 februari 2011

Dagens fundering - Vilket smak föredrar ni på ert te?

Jag har börjat dricka enorma mänder te det senaste året. Det är så gott med en kopp te till läsandet, när jag sitter framför datorn eller när jag hinner på jobbet. Jag försöker hålla mig till gröna och röda teer, för att det inte ska påverka sömnen. Fast det finns dock ett svart te som jag dricker ibland. I alla fall har jag några favoriter i tevärlden.

När det gäller lösviktste: Citron eller Apelsin eller Rabarber Grädde eller Hallon eller så ibland något med Mango eller eller så det svarta teet Choklad & Chili.

När det gäller påste: Oriental kanel (passar så otroligt bra till choklad) eller ingefära citron

Nu är jag så nyfiken på vilket te brukar du dricka?

13 kommentarer:

Vicky sa...

Själv kopplar jag inte ihop te-drickande med just läsning eftersom jag bara dricker te till frukost. Aldrig svarta teer, utan bara gröna teer (t ex Kobbs Earl Green) och sedan en tid tillbaka även röda.

Syster Värst sa...

Just nu är favoritlösteet en blandning med ganska mycket fruktiga smaker (citrusfruktsmaker), som bara finns i en te- och kaffeaffär i en grannstad - en sort jag absolut inte hade trott att jag skulle gilla om någon frågade mig för några år sedan. När det gäller påste tycker jag bäst om en sort med äpple, kanel och russin som jag tror att Twining tillverkar.
När jag läser böckerna ur serien om Damernas detektivbyrå dricker jag förstås roiboste! :-)

Ylva sa...

Mamma blir tokig om hon får smaksatt te, men jag dricker alla möjliga sorter. Favoriter är roibos kola och roibos yoghurt och röda bär.

mimmimarie sa...

Det finns inget som slår en klassiker, Earl Grey funkar alltid för mig. Just nu är jag väldigt trött på allt vad julteeer och glöggteer heter och försöker dricka slut på decembers lager, men det smakar helt enkelt inte så gott som i adventstider. Ska i helgen botanisera i Halmstad och köpa ett te med vårsmaker.

Anonym sa...

Jag gillar Rooibos vanilj, Masala Chaï och Chilite (Men's Tea).

Men ibland känner jag för svartvinbär eller annat fluff också.

Allt funkar utom Earl grey. =)

klok som en bok sa...

Dricker bara svart, helst lipton yellow label, så tråkig är jag:-)

mimmi sa...

Grönt smaksatt lös te eller vitt rent te som man kan lägga i en tom tepåse. Vitt te är nyttigast och väldigt lite koffein i, milt och super gott.
Tänk på att köpa te som är av bra kvalitet, annars kanske det inte finns några näringsämnen kvar.

Lite i förbigående. :-)

Västmanländskan sa...

Jag är kanske lite tråkig, men jag gillar Earl Grey bäst av allt. Guteblandning gillar jag också. Svart te alltså, men helst inte så fruktiga. Är inte då förtjust i vare sig grönt eller rött te - jag tycker de smakar gräs ;)

Anonym sa...

Jag dricker bara Earl Grey - oavsett om det är till frukost, fika, framför tv:n eller när jag läser :)

Mrs E (ibland Grefvinnan) sa...

För min del ska det helst vara löste, föredrar grönt och svart (men börjar lära mig att dricka rött också) och det måste vara fruktiga, blommiga smaker.

franziengland sa...

Jag dricker också enormt mycket te. Kul att se så otroligt olika smaker dina läsare har :) . Jag gillar inga påsteer, utan bara löste. English breakfast och Yellow Label smakar inte alls gott enligt mig. Inte heller gillar jag gröna teer trots många försök. Chai och Rooibus däremot är gott. Jag gillar Kobbs Himlagott i en rosa påse, men hur många teer jag än dricker finns det INGET som är så gott som Söderblandning från The Tea Center of Stockholm på Söder. Jag har det ALLTID hemma, men eftersom vi aldrig bott i Sthm, har jag alltid fått "spara" lite på det, men varje gång jag dricker det undrar jag varför jag dricker NÅGOT annat te, för det är så fantastiskt och jag blir verkligen GLAD varje gång jag dricker det för att det är så gott. Rekommenderas :) .

Anonym sa...

Ett tag drack jag mycket roiboste men det har jag definitivt tröttnat på, dricker grönt te ibland men tycker att det kan ha lite frän smak.
När det gäller påste så är nog Masala min favorit följt av Indian spice och svartvinbärsteer. Löste, oj där finns många favoriter - men gärna kryddiga sorter eller med exotiska frukter eller choklad. Earl Grey har jag alltid hemma, ibland med varianterna Earl Grey Cream eller Lady Gray.

Boktokig Eva Boström sa...

Vad kul med så många svar! Vad många bra tips jag har fått på teer att pröva!

Vicky: Jag var också länge sådan. jag drack bara te till frukost eller kvällsfika. Men sedan var det något som hände. Jag började nog dricka te som en del andra dricker kaffe, eftersom jag inte dricker kaffe. Så det finns grönt Earl Grey? Det måste jag testa till frukosten någon gång!

mimmimarie: Här med! Slängde till och med en påse som jag insåg att den skulle jag inte klara att använda upp!

Syster Värst: Äppel, russin och kanel låter onekligen mycket gott!!!

Ylva: roibos yoghurt och röda bär blev jag sugen på att pröva. Ska be mannen kolla efter det!

feuerzeug: Svartavinbär är mycket gott! Det tar jag alltid till på caféer om det inte finns något rött eller grönt te. Det smakar alltid gott till bakverk!!!

klok som en bok : Äsch, huvudsaken är ju att man gillar sitt te!!!

mimmi: Jo, jag har tänkt på det. Att jag borde det!

Västmanländskan: Smaken är olika. :) Guteblandning var en favorit hos mig med, men den har jag inte druckit på jättelänge!!!

evacecilia: Du verkar inte vara ensam. Det var det teet jag började med!

Miss E sa: Det finns ju så många smaksatta röda också nu.

franziengland: Söderblandningen måste jag testa!!! Får se om jag kan lura någon att köpa det åt mig! ;)

luttradbibbla: Masala har jag aldrig prövat. Men eftersom flera har sagt att de gillar det så blir jag nyfiken!