torsdag 7 oktober 2010

Dagens fundering - Satsa pengar på nobelpristagare?

Jaha, det var tur att jag inte satsade pengar på vem som skulle vinna nobelpriset, för jag hade inte vunnit ett jota! Jag undrar hur många det är som spelar på vem de tror ska vinna. Och är det en blandad skara som spelar? Jag menar, är det både de som är bokintresserade och de som inte ens har öppnat en bok sedan skolan?

Jag brukar inte satsa pengar på vem som ska bli nästa nobelpristagare, eftersom jag brukar inte ha en susning om vem som ska bli. Ofta blir det också någon som jag inte läst ett dyft av. Så även denna gång. Jag har inte hört talas om karln, men jag har nu förstått att han skriver omtyckta böcker. Så jag ska ta och se om jag kan komma över ett exemplar av hans böcker på biblioteket. Just nu finns de inne i alla fall, men jag får se hur det är imorgon.

Har ni spelat på vem som skulle vinna?
Ska ni läsa årets nobelpristagare?

5 kommentarer:

BokMamma sa...

Jag skulle aldrig satsa pengar på vem som ska vinna Nobelpriset då jag inte skulle ha någon som helst chans att gissa rätt. Jag tänker dock sätta en slant på vem som kommer vinna Augustpriset i genren barn- och ungdom. Det brukar inte vara så svår tippat.

Hanneles bok-paradis sa...

jag spelar aldrig,
tror inte jag läst honom..

Emmas Bokhylla sa...

Jag akulle aldrig satsa pengar, for jag har aldrig, aldrig ratt i den fragan...! ;-)

Men jag tanker forsoka lasa honom, for han verkar intressant!

Boktokig Eva Boström sa...

Skönt att höra att det inte bara är jag som tycker det är svårt att gissa rätt! :)

Lisa sa...

Nä, skulle aldrig få för mig att satsa pengar på det, det verkar ju stört omöjligt!

Jo, jag har hört talas om Vargas Llosa förut men inte läst något.
Lånade just den boken du har bild på på jobbets bibbla. Hade egentligen inga planer på att leta efter den, det var nog den som hittade mig! ;) Har läst typ 20-30 sidor och är absolut INTE överväldigad. Får se hur lång tid jag ger boken..