söndag 24 oktober 2010

Dagens fundering - Böcker som växer efteråt (eller blir sämre)

Jag har häromdagen avslutat en bok som jag tyckte var okej medan jag läste den, men som blev allt bättre efter att jag läst klart den. Den gav mig mycket funderingar och väckte känslor. Det är rätt lustigt det där att en bok kan bli bättre efter att man avslutat den och att man fortsätter ändra sin uppfattning om den. Jag har också upplevt att jag ändrat uppfattning om en bok efter att ha diskuterat den med andra som läst samma bok. Det de har sagt har väckt tankar som fått mig att se boken i nytt ljus, både bra och dåligt ljus. Visst är det rätt fantastiskt att en upplevelse av en bok kan ändra sig så? En bok kan bli både bättre och sämre.

Har du ändrat dig om någon bok? Berätta gärna för nyfikna mig vilken bok det var och tyckte du boken var bättre eller sämre?

3 kommentarer:

enligt O sa...

Jag märker nu när jag flyttar över inlägg från min gamla blogg att de betyg jag satte då och de minnen jag har av böckerna nu inte alltid detsamma. Vissa böcker växer helt klart, men självklart kommer jag inte på något exempel nu...

Pia sa...

Jag känner igen mig i det du skriver. Visst har jag tänkt och tyckt annorlunda om en bok efter att det har fått smälta lite. Men inte kommer jag på något exempel jag heller :-)

Frida sa...

Jag känner också igen mig i det här! Jag har funderat en hel del på hur det kan komma sig att det blir så. Jag hade till och med tänkt mig på ett eget litet inlägg om ämnet :)