fredag 9 juli 2010

Dagens fundering: Tråkigt blir kul

Idag var det dags att ta sig an gräsmattan med gräsklipparen. Det var min tur och jag såg inte fram emot det. Så kom jag plötsligt på att jag hade ju en ljudbok hemma och en fungerande bärbar cd-spelare. Jag skyndade att leta fram dem och vips så var gräsklippningen inte något tråkigt längre. Det var nästan så att jag blev besviken att hela grästmattan var färdigklippt. Tänk att något så litet som att lyssna på en bok kan förändra hur man uppfattar något som tråkigt eller jobbigt. Vad fantastiskt det är!!!

Det är som när man sitter och väntar hos tandläkare eller läkare- har jag med mig en bok så gör det inget att jag får vänta. Då får jag ju en stunds härlig läsning. Men har jag ingen bok så blir det outhärdligt långtråkigt att vänta. När jag åker buss/tåg/flyg så blir resan så mycket roligare med en bok i handen. Och kortare!

Har ni några sådana upplevelser? Vad tycker ni blir roligare/bättre med bokens hjälp?

4 kommentarer:

Annika sa...

Jag kan lyssna på ljudböcker på jobbet då dessa två komponenter går utmärkt att kombinera. Jag gör det dock väldigt sällan då det alltid finns något som jag börjar att reta upp mig på. Oftast är det uppläsaren, framför allt de som ska försöka lägga sig till med en ny röst för varje karaktär, som jag inte orkar med.

Allt blir väl egentligen roligare med en bok i handen, men jag tar aldrig med mig någon bok utanför dörren. Om jag inte ska åka långt med tåg eller flyg. I övrigt kan jag inte läsa på resande fot då jag har fasligt lätt för att bli åksjuk. Tyvärr.

Emma sa...

Åh vad härligt det låter! Jag har aldrig lyssnat på någon ljudbok, bara kasettband med barnböcker när jag var liten - jag älskade Hasse Alfredssons uppläsning av sin bok "Varför är det så ont om Q?" till exempel.

Att läsa på toan är trevligt. Det blir så mycket roligare än att bara sitta och vänta liksom. Och på tåget såklart!

Ingrid sa...

Jag kanske skulle försöka med en ljudbok till gräsklippningen... (annars somnar jag oftast till ljudböcker). Jag kånkar alltid med mig minst en bok- man vet aldrig ... det kan bli bilköer, (eller annan kö).

Min plats i solen sa...

När jag för många herrans år sedan pluggade engelska på universitet fick vi lyssna på Macbeth av Shakespeare på cd-bok och sedan dess har jag varit fast i att lyssna på böcker. Det började som ett sätt att hålla engelskan igång men gick även över på svenska böcker då de kom.
Jag lyssnar alltid på böcker då jag städar och då jag lagar mat. Men för mig har det väldigt stor betydelse vem uppläsaren är för vad det blir för läsupplevelse.

Kram Lotta