torsdag 26 februari 2009

En viss känsla

En del böcker lämnar kvar en speciell känsla som man känner när man tänker på böckerna. Har ni märkt det? För mig så är det t ex en känsla av ro när jag tänker på Fruset offer av Giles Blunt. Jag känner mig så harmonisk. (Jag läste den medan jag lyssnade på en underbar CD med avslappningsmusik och det var den enda stunden av lugn och ro i en kaotisk vardag.) När jag tänker på Häxan och lejonet av C.S. Lewis är det känslan av att allt är möjligt. När jag tänker på Sucka mitt hjärta men brist dock ej av Mark Levengood så blir jag glad. Alla böcker lämnar inte härliga känslor efter sig. Hummelhonung av Torgny Lindgren gör mig illamående (ledsen Torgny och alla som gillar hans böcker - men så är det bara). Tänker jag på boken Evelina ska minna om mig av Renée Höglin så är det sorg jag känner. Vad har ni för känslominnen med böcker?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja visst är det roligt att pyssla! Blir inte så mkt sånt här heller men får försöka ta mig lite tid ibland! Ha en bra kväll!

Anonym sa...

haha, ja det är underbart sätt att vakna upp på. och ja, hon är underbar :)

kul att du gillar böcker så mkt - jag är också en boktok :)
och jag håller helt med dig, det finns verkligen böcker som påverkar en helt otroligt starkt och vissa av dom intrycken sitter i hela livet.

kram

Anonym sa...

svar:marabou amigo är sjukt god! den kan jag verkligen rekommendera! :)

Anonym sa...

Du har rätt. En del böcker lämnar stora spår. jag blir ibland ledsen när boken är på väg att ta slut. Vissa författare vill man gärna lära känna.
Trevlig fredag.