fredag 28 september 2018

Bokmässan dag 2

Bokmässan dag 2

Det blev en tidigt start. 7.45 stod vi vid bokmässan och blev insläppta på Bokfrukost. Jag var jättetrött, men när man ska göra något sådant här trevligt så är det värt det.





Denna dag arrangerades det också Berättarbattle i Storytel-montern. Som för övrigt är så smart gjord, eftersom man hör intervjuerna så bra tack vare hörlurarna. 

Två lag tävlade mot varandra och skulle komma på en fem minuter lång historia. Jag, Rasmus och Marcus fick vara med och förse lagen med saker som symboliserade karaktär, handling och konflikt. Vilken ära!






Jag gillar verkligen att man kan gå omkring och plötsligt hitta något intressant att stanna av och lyssna på. En del saker kollar jag upp i förhand, men det blir väldigt många spontana stopp.

Linda Skugge om sin sjukdom


Leif GW Persson om hur han hade kunnat vara en bättre författare.



Simona Arnstedt om hur det gick till när hon tackade ja när Lovereads frågade om hon kunde vara med och välja ut Romanceböcker till dom.


Elin Ek och Martin Widmark


Marie Björk om att våga sluta lyssna på äldre generationers barnråd som inte fungerar.


I dag var det korandet av Årets bok vinnare. 
Trea blev Nej och åter nej av Nina Lykke. 
Tvåa blev Annabell av Lina Bengtsdotter. 
Vann gjorde Den fantastiska boken 1793 av Niklas Natt och Dag. (Intervju med honom kommer stt komma på bloggen)






Jag hann även med ett trevligt mingel med Lovereads.



Dessutom hade jag den helt fantastiska förmånen att få göra tre spännande intervjuer: Ida Jessen, Fredrik Ekelund samt Månz Zelmerlöw och Alexander Wiberg. Jag älskar stt göra intervjuer!!! Tyvärr missade jag dock att ta selfies med Fredrik Ekelund och Ida Jessen. Alla tre intervjuer kommer hamna här på bloggen framöver.
















Inga kommentarer: