måndag 29 april 2024

Arvspelen av Jennifer Lynn Barnes

Åh, vad jag älskar denna bok med sina gåtor, pusselmysterium och hemliga koder. Därtill att det utspelar sig i ett luxuöst hus med hemliga gångar och speciella rum. 

Jag tycker också om hur det är en variant på en Askunge-saga. En fattig tjej, som lever i en bil, får plötsligt veta att hon ärver en förmögenhet. Fast bara OM hon bor i det gigantiska huset (som hon också har ärvt) ett år tillsammans med de arvingar som trodde de skulle ärva allt. Inte lätta förutsättningar.

Men sedan utvecklas det till ett mysterium, för frågan är om Avery är en del av en gåta som miljardären Tobias Hawthorne lämnade sig efter till sina barnbarn.  Dessutom är Avery verkligen säker bland alla försmådda arvingar.

Karaktärerna är starka personligheter, där jag fångades av var och en. De är minst sagt intressanta och bidrar till att jag fastnade för boken

Jag kan säga att berättelsen är så trollbindande och underhållande att jag slukade boken på en sittning. Nu väntar jag otåligt på att nästa ska översättas och ges ut. Man vill bara ha mer!



Inga kommentarer: