måndag 6 maj 2024

Släppa taget? av Marie Sammeli

Jag har följt Marie Sommelis berättelser som utspelar sig i Kapstaden och älskar dem. Den nya serien utspelar sig i Ljungstenar och är minst lika bra. 

Släppa taget? handlar om Cecilia som flyttat tillbaka till sin barndomsort Ljungstenar. Där var hon under uppväxten populär och livet var lätt, så hon tänker sig att det kommer bli underbart. Det blir dock inte som hon tänkt sig. Hon var en lovande arkitekt, men nu (tre år senare) får hon bara rita verandor. Hennes man Simon är vansinnigt upptagen på jobbet, dottern är tonåring med allt vad det innebär och sonen har flyttat ut. Så en dag vänds livet upp och ner och det blir jobbigt i en liten ort där alla känner alla.

Marie Sammeli är bra på att skildra karaktärer och relationer. Hon har på pricken fångat tonårstiden och detta med glimten i ögat, så man ler igenkännande och till och med får sig ett par skratt. Visst känner man även igen sig i  vardagslivets problem och hur man får kämpa för att få allt att gå ihop. Så även det får hon till bra.

Det är mycket känslor och tankar som väcks när man läser boken. Men framför allt är det så lätt att tycka om boken, med allt från huvudpersonen till vardagslivet.





Inga kommentarer: