måndag 11 december 2023

Serien fågelspår av Pascale Vallin Johansson

Fågelspår är en trilogi med en hög kvalitet. Med sina välutvecklade karaktärer och spännande handling, både när det gäller vardagsliv och det magiska, fångar författaren läsaren. Dessutom tar böckerna upp svåra ämnen som t ex alkoholism på ett bra sätt.

Jag tycker mycket om omslagen. Tala om att locka till läsning.

I ”Jordspår” har Solveigs familj precis flyttat till en lägenhet i ett ombyggt mentalsjukhus. Solveigs mamma och hennes sambo Antonio väntar tvillingar. Märkliga saker börjar hända. Någon skriver på Solveigs målningar med röd färg och hon blir förföljd av måsar. Är det som Solveigs nya kompis Daniel säger att någon från andra sidan försöker kontakta henne?

I ”Snöstjärna” beter sig Daniel konstigt. Plötsligt dör hans mormor och en kråka dyker upp. Det börjar hända konstiga saker med Solveigs målningar igen. Är det Daniels mormor som vill något från andra sidan?

I ”Eldöga” är det en koltrast som kommer med budskap från den andra sidan. Solveigs biologiska pappa, som hon inte träffat sedan hon var bebis, dyker upp och denna gång har mysteriet en anknytning till honom. Den sista delen avslutar serien snyggt.

Inga kommentarer: