måndag 30 oktober 2023

Flora Leas hemliga bok av Patti Callahan Henry

Det som fick mig på kroken i boken var ”Viskande skogen”. En påhittad plats som Hazel och hennes syster Flora besökte i fantasin när de var barn under andra världskriget. Både hur fint det var att Hazel  gjorde det för sin lillasyster, men också själva platsen i sig var det som fångade mig. Jag hade lätt kunnat läsa en bok om den världen.

De underbara miljöbeskrivningarna trollband mig. Det, tillsammans med värmen i berättelsen, gjorde att jag älskade att befinna mig i romanens värld.

En annan sak som jag gillade med romanen var att de två tidslinjerna var 1940-tal och 1960-tal, dvs att ingen var nutid. Det passade bra och kändes lite annorlunda. Tidslinjerna vävdes ihop fint.

Boken handlar om Hazel och Flora som evakueras från London till en liten by Oxfordshire när bomberna börjar falla över London. De får bo med den snälla Birdie och hennes son. En dag händer dock det som inte får hända - Flora försvinner. 20 år senare arbetar Hazel på ett antikvariat. De får en dag in en berättelse om Viskande skogen. En berättelse som bara Hazel bara berättat för sin syster om. Betyder det att systern lever?






Inga kommentarer: