torsdag 12 januari 2023

Bokträdgården i Primerose Hill av Sarah Jio

Jag charmas av berättelsen. Den genomsyras av kärleken till böcker, en stark sådan. Det berättas till exempel om en bok och läsupplevelsen av denna, både så jag blir övertygad om att den finns på riktigt och vill läsa den.

Bokhandeln i boken verkar så mysig. Jag vill besöka den. Dessutom är det fint att få läsa vilken påverkan den och dess ägare haft.

Så har vi boken med anteckningar i marginalen och spänningen kring det. Det finns mycket kring detta som jag tycker om, men som jag överlåter till dig att upptäcka.

För att inte tala om skattjakten som huvudpersonens mamma gjort i ordning innan hon dog. En skattjakt där huvudpersonen får veta allt mer om sin och mammans historia och saker som är viktiga för mamman. Det är fint att få följa den. Sorgligt också givetvis, eftersom mamman är borta och inte kan berätta själv för dottern, men ändock fint.

Bokträdgården i Primerose Hill är en berättelse om en mor och en dotter. En mor som lämnat sin dotter när hon var 11 år och flyttat från USA till sitt hemland England. Senare när dottern är vuxen får hon veta att hennes mamma gått bort och att hon ärvt både en lägenhet och en bokhandel. Hon börjar också förstå att hon får revidera det hon tror hon vet om sin mamma. 

Boken gav en verkligt ljuvlig lässtund.





Inga kommentarer: