söndag 2 oktober 2022

Värma händer av Katarina Widholm

Jag älskade första boken (Räkna hjärtslag) för att Katarina Widholm verkligen lyckades måla upp livet både som hembiträde och att leva under 30-talet för mig.

Hon lyckas även i denna bok få mig att förstå hur det var i en annan tid än jag lever. Denna gång början på 1940-talet. Nu är det framför allt beredskapstiden med ransonering och hur vardagslivet påverkades av det samt hur det var då att arbeta och samtidigt ta hand om sitt barn som jag lever mig in i. Jag imponeras av hur hon får till språket och de tidstypiska detaljerna. 

En sak som jag dock inte väntat mig av att läsa boken var att jag skulle öka min lista med böcker att läsa. Bland annat ”Driver dagg faller regn” ligger nu och väntar på att bli läst.

Däremot hade jag bitvis jobbigt under läsningen. Detta för att jag led så med huvudpersonen Betty. Hennes liv är allt annat än lätt och hon gör val som inte gör det lättare. Hon blir i denna bok en mer komplex kvinna.

Jag kan bara konstatera att Katarina Widholm återigen har levererat en storartat välskriven bok som får mig att längta efter mer.Inga kommentarer: