söndag 2 oktober 2022

Hokus Pokus: Till skogens hjärta och Vargarnas festar Fabian Göranson

Hokus Pokus-serien är populär bland 6-9 åringarna. Det är böcker man kan pröva sätta i händerna på de barn som gillat Handbok för superhjältar-serien. Det är en kombination av serieroman och kapitelbok, ett format som lockar till läsning

Bok nummer 4: ”Vargarnas fest” är en riktigt spännande berättelse, där Ida och hennes familj blir lurade till en vägkrog under sin resa till gammelmoster Inga. Ida och hennes lillebror inser att något farligt håller på att hända, men föräldrarna bara äter och äter. 

I boken ”Till skogens hjärta” är Ida på utflykt med sin klass. Däremot blir det inte den trevliga utflykt som är tänkt. Barnen går vilse och läraren Greta Borg försvinner. Ida hamnar ifrån de andra och travar längre och längre in i skogen tills hon kommer till ett stort och märkligt hus.

Illustrationerna är så färgsprakande härliga, med  detaljerna som gör det där lilla extra. Själva berättelserna är både magiska och roliga med en viss vardagsspänning. De behandlar både vänskap, familjeliv och att göra rätt.







Inga kommentarer: