söndag 25 oktober 2020

Boktips på bra böcker för 9-12 år

Ett gäng bra böcker för 9-12 år. De är alla nummer tre i en serie/triogi, så det blir som tre böcker i ett tips. Perfekt, eller hur?
⭐️
Slottsruinens förbannelse är en fantastisk avslutning på triologin. Det handlar det om Vanessa som har en kamera, som kan filma spöken. Hon är i denna bok nominerad till Årets video på youtubegalan. Där kommer hon i kontakt med en kille som desperat vill ha hjälp med sin lillasyster. Precis som i de andra två böckerna kretsar handlingen kring en en plats där det sägs spöka i verkligheten. Det gör det extra spännande att läsa boken. Det och att det är riktigt läskigt.
⭐️
Gravplaneten börjar helt vansinnigt spännande. Det är ett sci-fi-äventyr och vilket äventyr sedan. För varje bok så älskar jag serien mer. Det är fenomenalt snyggt illustrerat och berättelsen är skickligt upplagd. Även som högläsningsbok fungerar den ypperligt med sina korta kapitel och referenser, som den vuxne kan njuta av. Hatten av för en fantastisk serie och den bästa boken hittills i serien.
⭐️
I god tro: Jag har sagt det förut. Jag är förälskad i de här böckerna, som skildrar förortslivet utan att väja för det svåra. Samtidigt så är det en hoppfull bok. Man får lära sig en hel del om både lagen och vad en detektiv gör. En mycket bra blandning av verklighet, mörker och ljus.
⭐️
Sprickan mellan världarna är den avslutande boken i en Urban fantasy-triologi. Det är både en otäck och vansinnigt spännande berättelse. Böckernas handling rör sig mellan dödsriket Verdesia och Stockholm. Det är en sådan triologi att om man sätter första boken i händerna på barnet, så lär hen kasta sig över nästa bok, när första är läst och sedan kasta sig över den tredje.
⭐️
Djuret är den tredje delen om Signe Holm. Signe har börjat i Elsas klass och det är svårt för Elsa. Hon vill ta hand om sin kusin, men är samtidigt rädd att hennes position i klassen ska förändras, eftersom Signe inte är som de andra. Petter Lindbeck skildrar så bra den där känslan av att inte vilja sjunka i status. Det är intressant att följa Elsas tankar kring det.

Så älskar jag ju Signe. Hon är en Sherlock Holms i barn-form och så intressant. Deckarhistorien känns verklig och ger läslust.



Inga kommentarer: