söndag 28 juni 2020

En sommar att minnas av Elin Hilderbrand

Elin Hilderbrands förra bok ”Det perfekta paret” blev inte alls som jag trott och inte heller denna. Det finns ett mått av oförutsägbarhet och överraskning, som gör den speciell.

Miljön var ett av de oförutsägbara elementen. Jag hade inte väntat mig att boken skulle utspela sig i den här miljön. Lika mycket som jag ville vara i förra bokens miljö, lika lite ville jag vara i denna. Trodde jag. Tills den trollband mig. Och den påminde mig om tjusningen i en barndoms sommarstuga, som inte ändrar sig utan fortsätter vara densamma. Då ville jag bara fortsätta vara där.

En annan oförutsägbarhet är intrigen kring ena dottern. Det hade jag inte väntat mig. Ett spännande och fascinerande spår i berättelsen. Ett spår som hela tiden lockade mig vidare i läsningen.

”En sommar att minnas” är en bok att läsa i sommar. Och minnas.


Handling: En bruten förlovning, ett förlorat äktenskap och en ny romans. Birdie får ett samtal från sin dotter som meddelar att hon har ställt in sitt perfekta sommarbröllop med sin perfekta fästman. Men innan beskedet hinner landa kommer ännu en förödande nyhet … Birdie bestämmer sig för att ta med sig sin syster och sina två döttrar till en gammal sommarstuga på Nantucket. Men vad händer när två generationer systrar samlas under ett tak? Hemligheter avslöjas, gammal kärlek väcks till liv och ny kärlek slår rot. Det blir en sommar som systrarna sent ska glömma.