måndag 20 april 2020

Mysterieklubben och bankrånarna av Patrik Bergström och Filippo Vanzo

I den tredje delen handlar det om hemliga tunnlar. Som barn fullkomligt älskade jag böcker om hemliga tunnlar. Det är kul att upptäcka att det är kittlande även idag. Ja, hela idén med att ha en Mysterieklubb i ett hemligt rum, det får mig att gå igång. 

Ibland kan mysterier i barnböcker bara sådana som definitivt inte skulle hända i verkligheten, men så känns det inte här. Även i denna tredje bok känns det som taget ur verkligheten. Som barn är det en bok jag skulle ha läst, och så startat en egen mysterieklubb. 

Det fina med den är också att den passar en bred målgrupp. Elever i fyran läser den här serien med glädje, likväl som elever i ettan. 

Det här har blivit en serie, där jag ser fram emot varje del lika mycket som Kitty-böckerna när jag var liten. 


Handling: När Amanda och Carl spelar pingis i Amandas källare gör de en märklig upptäckt. Bakom en hög med bråte hittar de en dold trappa som leder till en underjordisk tunnel. Ett äventyr för Mysterieklubben! Men när guldsmedsbutiken i Vilunda blir rånad börjar barnen misstänka att några tjuvar också upptäckt tunnlarna ... Nu måste Amanda och Carl stoppa tjuvarna innan nästa kupp!

Betyg: +4 av 5
Läsålder: från 7 år

Förlag: Lilla Piratförlaget

Inga kommentarer: