måndag 20 april 2020

Det sista livet av Mohlin och Nyström

Det finns debuter och så finns det debuter. Den här duon vet hur man ska få till en berättelse som man omöjligt vill släppa taget om. Jag gillar upplägget med en  FBI-agent, som väljer att bli placerad i Sverige då han ska få ny identitet. Varför han väljer det har sina goda skäl.

Huvudpersonen John Adderley är riktigt intressant att läsa om, liksom hans möte med den svenska kulturen. 

När boken dessutom avslutas med cliffhangrarnas cliffhanger, då vet man till 100% att man kommer läsa nästa bok i serien.


Handling: Dottern till VD:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvinner spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas. Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. I behov av en ny identitet kräver han att få bli placerad i Sverige, närmare bestämt i Karlstad. Staden han vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett jobb i cold case-gruppen som utreder det tio år gamla försvinnandet. Det blir snart tydligt att Johns vilja att få komma till Karlstad och jobba med just det här fallet handlar om mer än att återse sitt barndoms Värmland. Samtidigt växer oron för att hans verkliga identitet ska röjas och han får allt svårare att balansera sina hemligheter.

Betyg: +4 av 5
Förlag: Norstedts 

Inga kommentarer: