söndag 7 april 2019

Söndagsklubben av Juliet Ashton

Printz Publishing har gjort det igen. De har gett ut en helt oemotståndlig feelgood-roman. Jag kunde inte slita mig ifrån Söndagsklubben

Jag älskade att läsa om alla medlemmarna i familjen. Hur de utvecklas som familj. Vilka saker som kommer till ytan. Deras svårigheter. Deras hemligheter, stora som små. Hur de alla är realistiskt skildrade. 

Jag älskar deras tradition att träffas kring en söndagslunch. I inledningen till varje kapitel med en ny träff, får man läsa menyn. Det bidrar till att man är konstant hungrig när man läser boken. 

Söndagsklubben är så varmt och mysigt berättad att man vill inte sluta läsa. Man vill bara vara kvar ett tag till med den här familjen.


Handling: Om söndagarna träffas Anna och hennes stora familj och äter lunch. De pratar, skrattar, tjafsar och äter alldeles för mycket. Ibland är det viktiga ämnen som kommer på tal, ibland bara rent nonsens. Men runt lunchbordet sitter människor som alla bär på sina egna historier och hemligheter. 

Mitt emellan sin exmake och sin nya pojkvän sitter Anna, som för tillfället tacklar en helt oväntad graviditet. Mitt emot sitter hennes gamla farmor, hennes gränslösa syster samt bror med sin pojkvän och nya bebis. Och med som sällskap finns även ett minne som är så tungt att det aldrig tas upp kring bordet. 

Men när ett brev från det förflutna dyker upp måste Anna möta allt hon velat glömma. 


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Söndagsklubben
Originaltitel: The Sunday Lunch Club
Författare: Juliet Ashton
Antal sidor: 319
Förlag: Printz Publishing 
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789177711339
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

2 kommentarer:

Rämmengården sa...

Den här boken verkar jätte mysig. Vill verkligen läsa den. Ha en fin dag kram från Nina

Hanneles bokparadis sa...

verkar mysig