lördag 6 april 2019

Där rosor faktiskt dör av Ewa Klingberg

Kan en serie om en begravningsbyrå kategoriseras in under Feelgood? Ja, det kan den. Mycket bra faktiskt. ”Där rosor faktiskt dör” är en charmig berättelse, som ger mersmak. Dessutom har författaren verkligen hittat en unik miljö. Jag har då inte läst någon berättelse tidigare som utspelar sig på en begravningsbyrå. Det är roligt att få möta något nytt, som dessutom är utfört så bra. Jag är definitivt fast och längtar efter nästa bok i serien.

Handling: Ibland blir inget som man tänkt sig. Sandras planerade roadtrip genom ett somrigt Sverige blir istället ett tvärstopp i Tranås. 

Här befinner sig begravningsbyrån Tranan på ruinens brant och mostern hotas av personlig konkurs. Det är upp till Sandra att bestämma vilket öde som väntar Tranan.  

Så snart Sandra kliver ur bilen kastas hon in i en värld som består av avlidna personer, kladdiga wienerbröd, kistor och bouppteckningar. Att döda människor kunde vålla så mycket oreda hade hon ingen aning om ...


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Där rosor faktiskt dör
Författare: Ewa Klingberg
Serie: Begravningsbyrån Tranan #1
Antal sidor: 238
Förlag: Histoeka Media
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789175458601
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

6 kommentarer:

Rämmengården sa...

Denna boken vill jag gärna läsa vid tillfälle. Ha en fin dag kram från Nina

Hanneles bokparadis sa...

ja, begravning tillhör livet

Hanneles bokparadis sa...

(lite annorlunda roman:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/03/en-munter-begravning-av-ljudmila.html

Lena sa...

Skall läsa denna alldeles snart och hoppas gilla den lika mycket som allt annat jag läst av Klingberg.

bloggbohemen sa...

Måste nog läsa den här boken. Det tilltalar mig med det udda valet av arbetsplats. Klingberg brukar dessutom skriva läsvärda feelgood.

Ylva sa...

Intressant! I böckerna som börjar med Berlinerpopplarna av Anne B. Ragde är en av huvudpersonerna begravningsentreprenör.