måndag 4 mars 2019

Vampyrspanarna av Annika Widholm

Jag blir lika exalterad som barnen. Äntligen en ny del i serien Spanarna. Vi tar små glädjeskutt för Vampyrspanarna är minst lika bra som de andra böckerna. 

Vad är det som gör den så bra? Jo det är lätt att komma in i handlingen. Det är både spännande och småkittlande läskigt. Det är som första steget i att börja läsa rysare, för det är mest spännande med lite inslag som kan vara övernaturliga. Det bästa är att författaren avslutar boken på ett sätt, som låter en ana att det kanske finns vampyrer ändå! Jag (liksom barnen) är väldigt svag för sådana berättelser. 

Sedan är jag barnsligt förtjust i bilderna. Det går inte annat än att älska dom. Jonna Björnstjerna är en mästare på att kombinera gulligt och läskigt!


Handling: Det är snöstorm och Malva och Hanna måste övernatta på ett ruskigt hotell. Hanna tror att det kan finnas vampyrer där. Malva hoppas att det inte är så. På natten hör de ett mystiskt ljud och ger sig ut på vampyrspaning genom mörka och ödsliga rum. I källaren hittar de en kista och förstår att vampyren är nära...

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Vampyrspanarna
Författare: Annika Widholm
Illustratör: Jonna Björnstjerna 
Serie: Spanarna #5
Antal sidor: 45
Förlag: Hegas Bokförlag
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789175437927
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: