söndag 10 juni 2018

När du vänder dig om av Pernilla Ericson

Tänk om någon kommer hem till dig och tror att du chattat med honom och bett om hårdhänt sex. Det otäcka scenariot utspelar sig i Pernilla Ericsons nya bok När du vänder dig om. Där blir en kvinna utsatt för våldtäkt. Den skyldige grips och berättar att kvinnan skrivit till honom på Tinder. Hon ville att han skulle komma hem till henne, gå in genom den öppna dörren och ta henne hårt. De hade även ett stoppord, men hon använde aldrig det. Polisen tror först det är en dålig lögn, men när de går in på kvinnans Tinder kan de se att det stämmer. Vad är det egentligen som händer? Finns det någon som vill göra kvinnor illa och utnyttjar nätet och dess möjligheter för det?

Pernilla Ericsson skriver otroligt bra. Det är spännande, aktuellt och riktigt skrämmande. Jag blir mörkrädd när jag läser boken. Det märks att författaren är engagerad i ämnet, vilket gör att boken lyfter lite extra. Dessutom har hon verkligen lyckats skapa karaktärer som är mångfacetterade och som intresserar och det gör också att läsningen blir extra bra. 

När du vänder dig om är tredje boken i serien Erlagruppen och den bästa hittills. Jag tyckte mycket, mycket om de tidigare två också, så jag tycker att du ska ta med dig dom på semestern och njuta av dom! 


Betyg: -5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: När du vänder dig om
Författare: Pernilla Ericson
Serie: Erlagruppen #3
Antal sidor: 352
Förlag: HarperCrime
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789150932607
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: