söndag 10 juni 2018

Ödesryttarna: Jorvik kallar

Jag är så glad att det är Helena Dahlgren som skrivit Ödesryttarna: Jorvik kallar, för hon fattar det hela. I fel händer kunde det ha blivit platt, tråkigt och fel, men Helena gör det spännande, insiktsfullt och magiskt. Hon får karaktärerna att komma till liv och hon skildrar så fint Lisas sorg och rädsla. Det märks att Helena varit hästtjej, för hon förmedlar hur livet i stallet och kärleken till hästar skildras, så att man känner igen sig. Det övernaturliga i berättelsen lyckas hon göra naturligt. Det känns inte alls konstigt de gånger det dyker upp, utan bara rätt.

Jag tvivlar inte alls på att det för väldigt många Star Stable-spelare kommer bli önskepresenten nr 1. Det är en fantastisk bok, även för de som inte spelar Star Stable. 

Jag tror den här boken kommer förena det bästa ur två världar. Boken kommer göra spelare av barn som inte spelar och göra läsare av barn som helst bara spelar. 

Ödesryttarna: Jorvik kallar kan inte bli annat än en succé!

Handling: Lisa flyttar till Jorvik med sin pappa. Han arbetar på oljeriggar och därför hamnar de i Jorvik.  Hennes mamma har dött i en ridolycka och det gör att Lisa inte rider längre. Hon hamnar ändå i stallet i Jorvik. Där möter hon den speciella hästen Starshine och med hjälp av honom vågar hon börja rida igen. Samtidigt så upptäcker hon att hon har magiska krafter. Hon är en av de fyra Ödesryttarna som ska kämpa mot ondskan, som vill styra i Jorvik.


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Ödesryttarna: Jorvik kallar
Författare: Helena Dahlgren
Serie: Star Stable #1
Antal sidor: 226
Förlag: Star Stable
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789163899553
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: