fredag 28 januari 2011

Frostiga, isiga boktips

Jag tittade lite på bokframsidor som jag tyckte var fina. Det ena ledde till det andra och så kom jag in på böcker med titlar som är frostiga, isiga. Eftersom det blev ju lite kallt igen (i alla fall här) så tyckte jag att det kunde passa med lite boktips på det temat.

Fruset vatten av Christina Schwartz
En spännande bok om två systrar. Den ena är sjuksköterska och reser hem, när hon inte får jobba, till sin syster och hennes barn. Så drunknar systern och frågan är vad som hände där ute på isen.

Fruset offer av Giles Blunt
En kriminalroman som utspelar sig i den lilla staden Algonquin Bay uppe i norra Kanada. Fyra tonåringar försvinner och kriminalaren John Cardinal kämpar för att ta reda på vad som hänt. Denna bok är en favorit för mig, även om jag inte är så förtjust i omslaget!




Jag går över det frusna gräset av Margareta Lindholm
En härligt stämningsfull berättelse dels om Saga som bott på mentalsjukhus i 15 år och som tillfälligt får bo hos prästen och hans fru och dels om Tistel, som växt upp med sin pappa som kör fiskbil.

Frost
En spännande och romantisk bok som handlar om Grace och Sam. Sam förvandlas då och då till varg och Grace besatt av vargar. Det är trevliga och mysiga karaktärer och jag gillar att Sam får vara romantisk och poetisk.


Is och vatten, vatten och is av Majgull Axelsson
Is och vatten, vatten och is är en fascinerande och välskriven bok. Den rör sig mellan dåtid och nutid. Den växlar mellan ett fartyg på polarexpedition till en familj i Landskrona.

Isbarnet av Elizabeth McGregor
En mycket intressant och spännande bok som bygger på Franklin-expeditionen. Franklinexpeditionen var två båtar med manskap som försvann spårlöst i Arktis år 1847 under ett försök att finna nordvästpassagen.

5 kommentarer:

Kim M Kimselius sa...

Hej
Du har en bloggutmärkelse att hämta på min blogg! Kram Kim

Desirée sa...

Önskar dig en varm och skön helg!

Millas Hälsoblogg sa...

Fruset vatten läste jag för ett tag sedan.

Boktokig Eva Boström sa...

Kim: Tack snälla du!!! Precis vad jag behövde en dag som den här!

My Myself and I: Detsamma!!!

Millas Hälsoblogg: Vad tyckte du om den?

Frida sa...

Åh, Majgull Axelsson! Hon har jag lite extra varmt om hjärtat. Och Is och vatten, vatten och is levde upp till mina förväntningar (det har alla böcker jag läst av henne gjort än så länge). Och boken är verkligen "frusen", hon befinner sig ju långt långt norröver där det inte finns något annat än is :)