onsdag 3 mars 2010

Dagens fundering: Hyllvärmarna- Vilka är de?

Hos en bloggare läste jag om hyllvärmare och så började jag tänka på mina egna hyllvärmare. I min bokhylla finns några riktiga hyllvärmare. De har stått där år ut och år in. Jag har bara inte varit på humör för att läsa dem, så då har det inte blivit. Men jag HAR lust att läsa dem, det har jag. Men någon annan gång.


Den som stått där längst i min bokhylla - och håll i er nu- har jag haft sedan julen 1984. Det är Kejsarbrevet av Olov Svedelid. På andra plats kommer boken Tolv på det trettonde som jag haft sedan 1989.

Hur ser det ut hemma hos er? Har ni några riktiga hyllvärmare? Vilken är er äldsta hyllvärmare?

3 kommentarer:

Mest bara deckare... sa...

Jag brukar rensa ut en till två kassar böcker varje år för att få plats med nya böcker och då åker hyllvärmarna:-)

BokMamma sa...

Jag är imponerad att du kommer ihåg hur länge du haft dessa hyllvärmare. Eller du har kanske skrivit i dem ;) Jag har ingen koll på hur länge mina hyllvärmare står i hyllan. Man kanske ska skriva upp vilket år som man köper dem?

EvaB sa...

Jo en del hyllvärmare har vi allt. Men "Tolv på det trettonde" läste jag för länge sedan och den får definitvt stanna kvar hos oss. Den första hyllvärmaren jag tänker på är den stora tjocka Shakespearevolymen på engelska. Den har prytt min hylla sedan 1960-talet och inte har jag läst mycket i den inte...