torsdag 12 mars 2009

Dagens fundering - Omläsningar

Hur många av er läser om böcker som ni har läst? Hur många har en favoritbok som ni läser om och om igen? När jag var barn hade jag ett par favoritböcker som jag verkligen läste om och om igen. Det fanns nog fler böcker också som jag läste om, men det är de som jag kommer ihåg. Som vuxen blir det allt mer sällan att jag läser om böcker. Det finns ju hela tiden så många nya böcker att läsa och min Att-läsa-lista växer hela tiden trots att jag läser mer just nu än på många år. Men visst finns det böcker som jag skulle vilja läsa om! Tycker ni att böcker förändras när ni läser om dem? Jag kan känna så ibland. Att man upptäcker nya saker i boken som man inte lagt märke till förrut. Men ibland är böcker densamma från gång till gång. Jag läser om dem för att jag tycker om vissa delar i boken. Jag vill skratta år det där som jag tycker är så roligt. Jag vill njuta av den där meningen eller stycket som är så bra skrivet. Jag vill återigen vara i den där magiska världen och känna den där känslan jag får då. Vad är det som gör att ni läser om böcker? Och vilka böcker läser ni om?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läser ofta och gärna om mina favvoböcker. Särskilt gamla Briggan (Bridget Jones Diary) och Gå vidare av Anna Maxted, för de får mig på så bra humör. Men har även läst Utvandrareposet ett par gånger eftersom det är så vackert, en fantastisk historia.

Ango sa...

När jag var liten och i tonåren läste jag gärna om mina favoritböcker, men det gör jag inte idag. Att jag inte läser om dem är för att jag redan vet vad som händer och för att det finns så otroligt många böcker där ute som jag vill läsa, så jag vill inte lägga tid på att läsa en bok flera gånger.
Ett par böcker som jag läste flera gånger i ungdomen var "Svarta hingsten", "Barna från Frostmofjället" och senare "Dockornas dal".

Kram
/Ango

Anonym sa...

Jo...nog finns det en och annan bok jag gärna läser om...Den allvarsamma leken till exempel...den går att läsa många gånger!!

Jag har faktiskt inte nån aning om hur många kilon lådan var på...men sex sju kanske....och då avr det både frukt och grönt!! Monstermix tror jag bestämt den hette...men Du kan ju prva endast en låda och kolla vad Du tycker!!!

februaribarn sa...

När jag var liten så läste jag en bok som hette "En häst i huset" jag vet inte hur många gånger :o) har läst en hel del favoritböcker av S King fleragånger, och ibland läser jag om redan lästa böcker som det görs film på - bara för att sitta framför bion och bli besviken sen :o)

Anonym sa...

Spännande att höra vilka böcker som ni brukar läsa om/Har läst om!!!

Anonym sa...

Hej! Vilken trevlig blogg!
Och kul med så många boktokiga! :)
Jag läser ibland om gamla böcker jag har, för att se om de ska få stå kvar och ta plats i bokhyllan.
Jean M Auels Grottbjörnens folk plus de fyra som kom efter, har jag t ex läst om - och de får stå kvar!! Tjocka härliga böcker.