söndag 20 oktober 2024

Lodjurs skugga: Det förlorade minnet

Det förlorade minnet är andra delen i den spännande fantasyserien Lodurs skugga, när nordisk mytologi blandas med nutida klimatkris. 

Det är lätt att fastna tack vare drivet i berättelsen, men också för att Nannas sorg över sin mammas död skildras så berörande. Man förstår hur hon känner och engagerar sig i hennes öde. Engagerar sig gör man även i Nonna och Halvars mot Lodur, ibland på det nagelbitande sättet.

Berättelsen passar bra för 9-12-åringarna.

”Det är sommarlov och vädret blir allt varmare. Nanna förstår att något måste vara fel i den andra världen. Gång på gång åker hon till Eketorp, men det tycks vara omöjligt att komma tillbaka till Halvars värld. Under en badutflykt med bästa kompisen Lilly känns det plötsligt som om hon ska drunkna, och när hon äntligen tar sig upp till ytan är hon tillbaka hos Halvar. Det är bråttom, berättar han. De måste ta sig med båt till norra Öland för att hitta den tredje ödesgudinnan och få henne att minnas vem hon är. Först med hennes hjälp kan de besegra den fruktansvärda Lodur. Misslyckas de riskerar både Nannas värld och den här att gå under. Men Lodurs ryttare är dem på spåren.”






Inga kommentarer: