lördag 5 oktober 2024

Huvudmannen och brölet från vildmarken samt Kapten kalsong och den stora toalettattacken

Böckerna om Hundmannen och Kapten Kalsong är en dundersuccé bland barnen. Dav Pilkey vet verkligen vad barnen vill ha. Särskilt killarna som är lite svåra att locka att läsa kastar sig över varje ny bok. Faktiskt så fungerar det ända upp i sexan.

Hundmannen och brölet från vildmarken är inget undantag. Jag hinner inte mer än plocka upp den så har den blivit en lång lista på de som vill läsa. 

Vad är det då som gör att de kastar sig över den? Jo, den magiska kombinationen av humor och spänning. Och då måste jag lägga till att det är precis den humor som tilltalar barn. Deras sorts humor.  Så har vi även det lockande serieromanformatet, som gör det lättläst. Bilderna måste man ju bara älska i sitt utförande och färgstarka utseende. Man fångas verkligen av det.

Kapten Kalsong och den stora toalettattacken i färg är lika rolig den. Här är mer text att läsa, eftersom det är en kapitelbok. Det handlar om två 10-åriga killar, som har problem med den elaka rektorn. Ibland får man även läsa huvudpersonernas serie om Kapten Kalsong. 
Jag är glad att man valt att göra en nylansering och ge ut denna bok i färg, för den ger verklig läsglädje.














Inga kommentarer: